Smokkelkoffie

De Hertog Jan Proeverij heeft zijn eigen koffielikeur en wel een hele bijzondere; namelijk: “Smokkelkoffie”. Deze koffielikeur wordt door graanbranderij Rainer te Linnich-Welz (D) exclusief voor de Hertog Jan Proeverij gestookt. 

Het verhaal van de legendarische smokkelkoffie 

Meer dan honderd jaar geleden kochten de boeren van Arcen vaten bier om tijdens de lange zomers hun dorst te lessen. Het bier van toen was in warme dagen niet lang houdbaar en werd op den duur slijmerig (lang). Dat ‘lankbier’ werd gestookt om aan de wachteltap als graanjenever gedronken te worden. Daar ontstonden de beste ideeën. In die tijd werden koffie en jenever de grens over gesmokkeld. Uiteindelijk werden beide producten gecombineerd tot een koffielikeur van de smokkelaars. Vooral in “de Herbergh” nabij de veerpont over de Maas werd deze karaktervolle ‘koffie’ overvloedig gedronken. Sinds kort maakt graanbranderij Rainer deze overheerlijke koffielikeur. Het is aan u om te proeven van dit rijke verleden en te genieten van deze bijzondere drank.

Bereidingswijze Smokkelkoffie

Smokkelkoffie smaakt het best als u het verwarmt in de magnetron of in een pannetje. Laat de koffie niet koken en serveer het warm met een flinke toef slagroom en eventueel cacaopoeder. Puur genieten!

Waar verkrijgbaar

Smokkelkoffie wordt in de Hertog Jan Proeverij geschonken en verkocht* of is te bestellen via internet. 

Hertog Jan Proeverij
Kruisweg 43
5944 EM Arcen
077-4739160

Slijterij Valckx
Raadhuisplein 19
5944 AH Arcen
077-4732334

Verkoop via internet

Smokkelkoffie 20% alcohol

  • 70 cl fles
  • Smokkelkoffie cadeauverpakking, original Smokkelkoffie glas en Smokkelkoffie fles.
  Verzenden
Smokkelkoffie fles 20% € 19,90*
Smokkelkoffie 20% cadeauverpakking € 27,90*

* Prijzen zijn exclusief verzendkosten. 1 t/m 6 flessen of pakketten € 7,25 & 7 t/m 14 flessen of pakketten € 13,50
BESTEL HIER UW SMOKKELKOFFIE

In de Hertog Jan Proeverij schenken we de original Smokkelkoffie, maar verkopen we alleen de Smokkelkoffie likorette. Mocht u de original Smokkelkoffie willen kopen kunt u bij Slijterij Valckx terecht.

Met trots voor u gestookt. Geen 18, geen alcohol.